hugenotter

Om honom och om hans kalvinistiska bröder och systrar, med samlingsnamnet hugenotter, har arkitekturhistorikern Fredric Bedoire, ättling i en hugenottsk köpmannafamilj, skrivit en lärd och briljant bok, Hugenotternas värld. Från religionskrigens Frankrike till Skeppsbroadelns Stockholm. Den kunde. hugenotter. hugenotter (franska huguenots, sannolikt en förvrängning av ett ord motsvarande tyska Eidgenosse egentligen 'edsvuren', även 'medlem av det schweiziska edsförbundet'), benämning på protestanterna i Frankrike (från ca ). Reformationens idéer nådde humanistiska kretsar i Frankrike redan på talet. Våra amerikanska anförvanter anser sig stamma från samme d´Estelle som vi i Sverige betraktar som vår egen stamfader. Hans namn är Jean-André d´Estelle, som år kommer till Marseille där han blir ”Commissionnaire Royal d´Artilleri”. Han gifter sig den 12 december år med en adelsfröken som heter Jeanne. Upploppen spred sig snabbt ut på landsorten och medförde att hundratusentals protestanter nu tvingades snytbagge ur landet. För den som är intresserad av arkitektur- och kulturhistoria inom hugenotternas värld ger den lyckliga rikt illustrerade boken en järnranson i ämnet. Mordet på Coligny och Bartolomeinatten. I en skrift med tillhörande genealogi över Borgåsläkten Edelmann, sammanställd av Bror-Carl Edelmann, kan vi läsa om de antaganden som framförts lg optimus handlanden Julius Edelman och de efterforskningar som i senare tid gjorts av bl. En släktforskare säger sig ha funnit detta, men källan är okänd.

Hugenotter Video

Endelig er kvinnedagen over!

Hugenotter - sprkskillnader

Köp och Sälj Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp. Ordet hugenott s ursprung är oklart men anses vara en förvrängning av tyskans Eidgenossen , "edsförbundare", som anhängare till det schweiziska edsförbundet kallade sig. Som hugenotternas ledare framträder Henrik av Bourbon, kung av Navarra. En möjlighet är att termen bildades som en ordlek utgående från Genèvepolitikern Besançon Hugues d. Mack Holt om den franska "för-reformationen". Därför att de i stället hade yrkesskicklighet. hugenotter

Hugenotter - Lines

När reformatorn avled hade hans anhängare börjat vinna fotfäste i Frankrike och utgöra ett hot mot den katolska hegemonin. Vad vi däremot med säkerhet vet är att vår egen Amadée, när han ungefär år senare kommer till Sverige, är katolik. Beställ vårt nyhetsbrev Gratis nyhetsbrev från Världens Historia. Tommy Näzell Anbytare Antal inlägg: Grundandet av Collége de France, landets första icke-teologiska högre lärosäte, bör ses som ett led i denna strävan.

0 Replies to “Hugenotter”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *