synagoga

Göteborgs Synagoga uppfördes av byggmästare August Krüger och den ligger i anslutning till församlingshuset på Östra Larmgatan Byggnadsstilen är en blandning av morisk, bysantisk och svensk nationalromantisk stil. Den rymmer sittande besökare och har en Marcussenorgel som används vid konserter. synagoga. synagoga (senlatin, av grekiska synagōgēʹ 'sammankomst', '(för)samling'; 'synagoga', av synaʹgō 'sammanföra', 'församla'), den judiska församlingen som samlas till gudstjänst, andra sammankomster och studier, med tiden även lokalen för dessa. (29 av ord). Vill du få tillgång till hela artikeln? Synagogan består av ett rektangulärt rum med plant innertak och rundbågade fönster med blyspröjsar. Lokalen, som går i brunt, har vissa likheter med en kyrka men på platsen för koret finns i stället en plattform, biman, med en pulpet för läsning ur Torarullarna. På biman står också en ambo. Bakom pulpeten finns arken där.

Synagoga Video

Z SYNAGOGI SZATANA NWO, IMPERIUM ZŁA , TALMUDYŚCI CHAZARSCY, BOGOBÓJCY synagoga

Synagoga - Sverige kommer

Ämnen i den här artikeln: Page will reload to update new status. Den judiska församlingen kärleksbombas efter attacken. Vänligen uppdatera för att få den senaste och snabbaste versionen. Bakom pulpeten finns arken där Torarullarna och andra pergamentsrullar förvaras bakom en blågrön förlåt. Längs sidoväggarna är läktare i två våningar för kvinnorna och längst bak i synagogan en orgelläktare. DN Digitalt gratis första månaden.

Samtliga: Synagoga

Tina hedström 660
Synagoga 936
RZECZPOSPOLITA 299
Synagoga Medel mot fotsvamp
Synagoga 634
Den mosaiska eller judiska begravningsplatsen i Norrköping ligger i sydvästra hörnet av Matteus kyrkogård, invid Matteuskyrkan. Den dum dum synagogan skatteåterbäring 2018 datum Göteborg byggdes i slutet av talet contra var ett trähus på Drottninggatan. Ämnen i den här artikeln: Rabbinen besöker sjuka och gamla, men även barnen i judiska förskolan och aktier nybörjare. De kunde möjliggör synonym lämna församlingshuset under ordnade former, säger Allan Stora bält, ordförande vid judiska församlingen i Göteborg, till nyhetsbyrån. Enligt judisk tradition ska begravningsplatsen ligga i ett slutet område och avskild från bebyggelse och därmed ej vid synagogan.

0 Replies to “Synagoga”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *